Abordarea disciplinara a familiei

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.45

nivel: Facultate

Abordarea disciplinara a familiei
Cele mai solicitate au fost meserii precum: bucatar 48 %, chelneri 21 %, reparatii auto 10 %, comert 8 %. Ei au studiat gramatica si literatura limbilor engleza, franceza, rusa si expresii utile in conversatii specifice diverselor domenii de interes pentru ei. Evaluarea rezultatelor ne-a demonstrat o acumulare simtitoare de cunostinte in comparatie cu momen[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Abordarea disciplinara a familiei

Abordarea disciplinara a familiei
Cele mai solicitate au fost meserii precum: bucatar 48 %, chelneri 21 %, reparatii auto 10 %, comert 8 %. Ei au studiat gramatica si literatura limbilor engleza, franceza, rusa si expresii utile in conversatii specifice diverselor domenii de interes pentru ei. Evaluarea rezultatelor ne-a demonstrat o acumulare simtitoare de cunostinte in comparatie cu momentul initial, un interes crescut si o participare mai activa.

Abordarea disciplinara a familiei
Multi dintre ei au perceput acest program ca o mare reusita motiv pentru care s-au mandrit cu reusitele lor.
La finalul proiectului s-au desprins cateva concluzii:
- Sanatatea familiilor cere o abordare sistemica, multidisciplinara.
- Motivatia tinerilor pentru a studia limbile este o forma de psihoterapie eficace, care ii sustine pe tineri in dificilul proces de integrare sanatoasa in societate.
- Predarea limbilor straine pentru aceste grupuri cere o abordare diferentiata si chiar individuala sau dupa meserii.
- Formele diverse de predare ii incurajeaza pe tineri sa se implice, sa fie entuziasti.

Abordarea disciplinara a familiei
TERAPIA IN FAMILIE
Terapia de familie ar putea fi definita ca fiind orice interventie centrata pe familie, nu doar pe individ, si care are drept obiectiv schimbarea pattern-urilor de interactiune dintre membri. Comportamentul unui individ in familie capata sens doar in contextul si in corelatie cu comportamentele celorlalti membrii ai sistemului din care face parte. Iata de ce terapia de familie sistemica este o abordare completa si complexa a intregului sistem familial si isi propune sa depaseasca limitele impuse de abordarile psihoterapeutice individuale, prin studierea interactiunilor dintre membri, a pattern-urilor de comunicare si relationare dintre acestia, implicind toata familia in demersul terapeutic.

Abordarea sistemica priveste tulburarile sau dificultatile unui membru al familiei ca fiind determinat si mentinut de tipurile de relatii si tranzactii pe care la stabileste cu ceilalti membri. Aceasta nu inseamna ca este neglijata simptomatologia individuala sau comportamentul-problema al unui membru – ceea ce a adus de fapt familia la terapie – dar ele sunt privite in contextul interactiunilor cu ceilalti, iar grupul este perceput ca un intreg.

In prezent terapia de familie cunoaste o extindere pe scara larga fiind utilizata intr-o varietate de tulburari psiho-afective si afectiuni psiho-somatice, tulburari alimentare si adictii, dificultati de integrare/adaptare ale copilului si adolescentului sau tulburari de comportament, probleme de dinamica cuplului, cum ar fi dificultati relationale sau climat conflictual.

Familia este un sistem multigenerational complex, o unitate sociala si emotionala in care legaturile dintre membri sunt legaturi foarte puternice, permanente, indestructibile. In orice moment al existentei suntem parte componenta a unei familii, stabilind relatii si tranzactii cu ceilalti membri : fiu/fiica, frate/sora, nepot/nepoata. Fara sa vrem si fara sa stim aceste modele si legaturi de familie ne orienteaza, ne coordoneaza si ne structureaza comportamentul, atitudinile si convingerile.

In cazul familiilor afectate de infectia HIV/SIDA asistam la o gama variata de procese si fenomene psiho-sociale generate si/sau amplificate de impactul uneori coplesitor al acestui diagnostic asupra persoanei seropozitive, dar si asupra celorlalti membri ai familiei. Suportul psihologic nu se adreseaza numai pacientului, ci si parintilor, fratilor, partenerului, copiilor sau altor rude/persoane apropiate. De foarte multe ori procesul terapeutic are in vedere intreaga familie, stiut fiind faptul ca acest diagnostic poate modifica relatiile dintre membri, interactiunile si dinamica grupului, chiar stilul de viata al persoanelor implicate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.