Abilitati de comunicare in organizatie

5x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.49

nivel: Facultate

Uneori este nevoie sa rezolvati problema unui salariat care are abateri disciplinare. Intr-o astfel de situatie, dupa ce ati verificat faptele, trebuie sa aveti o discutie in care sa avertizati angajatul asupra consecintelor faptelor sale sau sa-i comunicati o sanctiune. Scopul acestui tip de interviu este de a imbunatati starea disciplinara in firma, iar obiectivele sunt de a-l face pe angajatul [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Abilitati de comunicare in organizatie

Uneori este nevoie sa rezolvati problema unui salariat care are abateri disciplinare. Intr-o astfel de situatie, dupa ce ati verificat faptele, trebuie sa aveti o discutie in care sa avertizati angajatul asupra consecintelor faptelor sale sau sa-i comunicati o sanctiune. Scopul acestui tip de interviu este de a imbunatati starea disciplinara in firma, iar obiectivele sunt de a-l face pe angajatul in cauza sa inteleaga si sa accepte dojana / sanctiunea si sa-si schimbe comportamentul.Pentru a sustine cu succes o cuvantare in public trebuie sa aveti foarte clar in minte raspunsul la cateva intrebari:

1. CINE este publicul?
• Ce caracteristici au persoanele care vor recepta mesajul (varsta, gen, nivel de instruire)?
• Care sunt asteptarile si motivatiile care le fac sa fie receptive la mesaj?
Aceste informatii vor servi la alegerea limbajului si a formei discursului: in formularea ideilor vom adopta acele expresii si moduri de frazare care sunt familiare publicului si pe care le va intelege si accepta cu mai multa usurinta.

2. DE CE ? Care este scopul comunicarii (informare, dezbatere de idei, persuasiune)?3. CE vreti sa transmiteti acestor persoane? Inainte de a concepe discursul este bine sa va clarificati propriile idei si sa le selectati pe acelea care servesc scopului comunicarii.
Daca transmiteti prea putine informatii in raport cu scopul comunicarii riscati ca mesajul sa nu fie inteles.A spune tot ce stii despre subiectul respectiv este o greseala pentru ca, in primul rand, nu se poate spune TOT si, in al doilea rand, prea multa informatie in comunicarea orala este greu de retinut; veti provoca plictiseala, frustrare, presiune, agresiune! Vorbitorul plicticos devine si antipatic!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.