Abilitarea pe curriculum la decizia scolii, la nivel interdisciplinar

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.79

nivel: Liceu

Intreg demersul didactic depus de profesor in procesul de predare-invatare trebuie sa fie focalizat pe formarea competentelor specifice. In acest sens profesorul trebuie sa realizeze o proiectare riguroasa a activitatii didactice, parcurgand toate etapele: planificare calendaristica, proiectarea unitatii de invatare si modalitati de evaluare. Profesorul isi pregateste din timp fiecare tema, alege[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Abilitarea pe curriculum la decizia scolii, la nivel interdisciplinar

Intreg demersul didactic depus de profesor in procesul de predare-invatare trebuie sa fie focalizat pe formarea competentelor specifice. In acest sens profesorul trebuie sa realizeze o proiectare riguroasa a activitatii didactice, parcurgand toate etapele: planificare calendaristica, proiectarea unitatii de invatare si modalitati de evaluare. Profesorul isi pregateste din timp fiecare tema, alege locul de desfasurare, elaboreaza fise de lucru, fise de documentare, probe de evaluare si asigura condisiile materiale necesare parcurgerii temei.

De asemenea precizeaza metodele si procedeele didactice care conduc la asigurarea competentelor specifice si care solicita permanent participarea elevilor la efectuarea lucrarilor practice si ii determina sa-si dezvolte gandirea logica, imaginatia, ceativitatea. Din punct de vedere metodologic se recomanda metode cu eficienta maxima in procesul de invatare, ce se preteaza pentru formarea competentelor de transfer cum sunt: studiul de caz, descoperirea, problematizarea, brainstorming-ul, jocul de rol, observarea, exercitiul, etc. Prin metodele active folosite, activitatea didactica se deplaseaza de la profesor la elev, profesorului revenindu-i rolul de a indruma, a supraveghea, a orienta si a interveni in rezolvarea unor situatii ivite.

Activitatea se poate desfasura pe baza fiselor de lucru administrate elevilor, pe echipe, sau individual. Fisele cuprind sarcini concrete ce trebuie rezolvate intr-un interval de timp propus de profesor. In echipa elevii cauta impreuna solutii de rezolvare a sarcinilor cuprinse in fisa, ceea ce permite formarea unor competente sociale cum sunt: munca in echipa, comunicarea, asumarea rolurilor in echipa, etc., care contribuie la dezvoltarea personalitatii elevului. Activitatea individuala sporeste responsabilitatea elevului. Formarea competentelor specifice pentru pregatirea teoretica si practica necesita si o baza didactica materiala corespunzatoare:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.