Abcese si furuncule

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.89

nivel: Facultate

Deschideti furunculul. Cand furunculul a facut un cap plin cu puroi, in caz ca este un furuncul mic, care nu prezinta semne de infectie in raspanAZdire, puteti sa-1 deschideti singur. Lasand un furuncul sa se sparga de la sine puteti avea bataie de cap, deoarece cel mai des el se sparge in tim-pul somnului. Pentru a deschide un furuncul, sterilizati un ac trecandu-1 prin flacara, faceti o crestatu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Abcese si furuncule

Deschideti furunculul. Cand furunculul a facut un cap plin cu puroi, in caz ca este un furuncul mic, care nu prezinta semne de infectie in raspanAZdire, puteti sa-1 deschideti singur. Lasand un furuncul sa se sparga de la sine puteti avea bataie de cap, deoarece cel mai des el se sparge in tim-pul somnului. Pentru a deschide un furuncul, sterilizati un ac trecandu-1 prin flacara, faceti o crestatura mica pe capul abcesului si comprimati-1 usor.

in timp ce unii medici se tem ca aceasta stoarcere poate trimite infectia mai profund in piele, raspandindu-se astfel prin sistemul limfatic, in realiAZtate acest accident se intampla foarte rar, spune dr. Basler. "in clinica, pur si simplu il stoarcem."
Daca doriti, folositi un antiseptic. Nu este neaparat necesar sa tratati cu antiseptic furunculul deschis, deoarece infectia este localizata, spune dr. Basler. "Important este sa mentineti drenarea."
Tineti-l localizat.

Cand un furuncul este in faza de drenare, mentineti curata pielea din jurul lui, spune dermatologul Adrian Connolly. Faceti dus in
loc sa folositi cada, pentru a reduce riscul, fie el si rar, de raspandire a infectiei in alte zone ale corpului. Iar dupa tratarea unui furuncul spalati-va minutios mainile inainte de prepararea hranei, deoarece stafilococii pot provoca toxiinfectii alimentare.Neteziti calea prevenirii. Daca sunteti predispus la furunculoza, puteti reAZduce frecventa aparitiei furunculelor curatindu-va pielea cu o substanta anAZtiseptica, spune dr. Connolly, deoarece aceasta va impiedica dezvoltarea populatiei de stafilococi.

Trimiteti restul familiei la control. Uneori, furunculele recurente au ca sursa un rezervor de stafilococi, de obicei existent in nas. Acestia pot sta la panda, nesemnalandu-si prin nimic prezenta in nasul unui membru al familiei, care poate sa nu faca furuncule. Daca va ies furuncule repetate si alte boli au fost excluse, cereti medicului sa faca un test dupa ce a recolAZtat, cu tampoane sterile, secretie din ambele nari ale tuturor membrilor faAZmiliei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.