A walk to remember film

3x puncte

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Liceu

Pe langa asta, Helen Fisher spune ca avem creierul setat pe 3 directii cand vine vorba de iubire. Un anumit set de emotii care duce la atasament, alt set care duce la romantism si alt set care duce la sex. Fiecare din aceste 3 grupuri are emotiile specifice si in iubire actioneaza de cele mai multe ori amestecate.Toate bune si frumoase pana aici.Insa acum abia incepe partea interesanta.Concluziile[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: A walk to remember film

Pe langa asta, Helen Fisher spune ca avem creierul setat pe 3 directii cand vine vorba de iubire. Un anumit set de emotii care duce la atasament, alt set care duce la romantism si alt set care duce la sex. Fiecare din aceste 3 grupuri are emotiile specifice si in iubire actioneaza de cele mai multe ori amestecate.Toate bune si frumoase pana aici.Insa acum abia incepe partea interesanta.Concluziile acestor cercetari foarte interesante si bine documentate se termina cu ideea ca totusi, componentele chimice si emotionale ale iubirii care dureaza mult timp, pe viata chiar, raman inca un mister.

Emotiile atractiei sexuale sunt intr-adevar substante chimice care pleaca din creier. In momentul in care o persoana simte o puternica atractie sexuala, la nivel fiziologic se petrec anumite schimbari majore. Creste nivelul anumitor substante chimice care sunt defapt emotii, si rezultatele sunt:-ritm crescut al batailor inimii,-lipsa poftei de mancare,-creste sensibilitatea la toate cele 5 simturi(vaz, auz, miros, gust si simtul tactil),-stari dese de euforie (fericire).

Apoi, inevitabil, organismul isi termina resursele si, dupa o perioada de cateva saptamani, pana la MAXIM un an, revine la starea normala.Si atunci se poate face evaluarea, iar aceasta este proba de care trebuie sa treaca orice relatie pentru a putea vorbi despre o relatie pe termen lung intre un barbat si o femeie.In acest termen, majoritatea oamenilor cad in capcana. Din cauza acestor emotii transformatoare, oamenii cred ca si-au descoperit jumatatea, iau decizii bazate pe aceste emotii trecatoare, se casatoresc , fac copii iar emotiile se dilueaza si dispar.

Inca din 1820, filozoful Arthur Schopenhauer si-a dat seama ce este defapt atractia sexuala cu biologia, comportamentele si problemele care rezulta de aici:"Dragostea(a se citii "atractia sexuala") este viclesugul intrebuintat de natura pentru a-si atinge scopul, care nu este, in realitate, decat crearea unei fiinte noi.Indata ce vointa speciei este satisfacuta, ea dispare si, placerea individului risipindu-se, il readuce la cruda realitate.

De aceea, insusi Eros este infatisat legat la ochi." Arthur SchopenhauerMajoritatea casniciilor sfarsesc prin divort in al 4 lea an, spun cercetarile. Asta pentru ca, in opinia mea, dupa cele cateva luni , maxim 18, desi emotiile dispar, cuplul se straduieste sa faca relatia sa mearga.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.