A suferi sau a nu suferi

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.93

nivel: Liceu

Acum, faptul ca suferinta pe care o induram, e de mai multe feluri(in principal sunt doua la numar) suferinta trupeasca si suferinta morala, adica sufleteasca, precum mustrarea de constiinta,intristarea deznadejdea, indoiala,mania, ura, etc nu face obiectul nostru discutat aici de a cataloga suferinta pe sentimente. Totusi de retinut este ce ne spune Biblia si Biserica si anume faptul ca Aİ Suferi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: A suferi sau a nu suferi

Acum, faptul ca suferinta pe care o induram, e de mai multe feluri(in principal sunt doua la numar) suferinta trupeasca si suferinta morala, adica sufleteasca, precum mustrarea de constiinta,intristarea deznadejdea, indoiala,mania, ura, etc nu face obiectul nostru discutat aici de a cataloga suferinta pe sentimente. Totusi de retinut este ce ne spune Biblia si Biserica si anume faptul ca Aİ Suferintele din lume sunt urmare a caderii omului din rai >> (Facere 3,16) si Aİ sunt urmari ale pacatului >> (Iov 4,8 ;Pilde 22,8 Ieremia 4,18). De asemenea ele sunt Aİpedepse pentru pacate >>(Levitic 26,24-28) Dar de vom primi toate suferintele cu rabdare si multumire, ne vor aduce mare folos duhovnicesc, spre mantuirea sufletului.

Nu-i asa ca suferiti atunci cand va doare stomacul pentru ca nu ati mancat sanatos, sau cand va doare capul pentru ca nu mai contracarati stresul zilnic, cu putina miscare in natura ; sau poate suferiti cand pierdeti un pariu la fotbal pentru ca sunteti orgoliosi,egoisti si plini de avarism, ori poate suferiti cand vedeti ca altii au bani si voi nu, si da, mai suferiti foarte mult cand nu va gasiti partenerul ideal asa cum il doriti sa fie si nu stiti sa apucati indeajuns ce primiti intre timp si va treziti ca sunteti singuri.
Oh,DA ! Suferim mereu. Viata inseamna mai mult durere. Am scris suferim ? Ce credeti ca eu sunt o exceptie?

Va cert pe voi, dar de fapt banuiesc ca ma certam cu mine. Pentru ca sufar in rand cu voi si mi-e ciuda ca viata nu e asa cum mi-o doresc. Mai intra cineva in clubul meu ?Ei, dar ia sa ne gandim un pic ca in toata aceasta mare intunecata a desertaciunii, si fericirea vine in primul rand tot din noi. Sa nu uitam ca linia dintre fericire si tristete poate fi calcata foarte usor, precum cea dintre nebunie si genialitate - acum depinde in ce parte. Trebuie sa avem puterea de a gasi mici oaze de bucurie in acest desert al durerii care lumea noastra. Faceti cum am facut eu.

Am cautat mereu fericirea in cele mai banale lucruri (si in cele mai sinistre locuri). Nu am reusit mereu, da ram incercat si sa stiti ca de obicei functioneaza.Si in plus sa stiti ca nu sunt singurul care face asa.Increderea in mai bine vine in primul rand din interiorul fiecaruia dintre noi. Sa nu ma intrebati de unde avem noi oamenii asemenea putere de regenerare pentru ca nu as stii sa va raspund.Poate de la Dumnezeu. Eu unul m-am luptat cu viata de cand ma stiu si m-am luptat si cu Dumnezeu. (Poate Dumnezeu e Viata insasi).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.