A gresit Nostradamus?

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.98

nivel: Facultate

Participa la ingrijirea bolnavilor extrem de contagiosi si le recomanda o igiena stricta si un regim alimentar bogat in vitamina C. Tratamentul indicat de Nostradamus este extrem de neobisnuit pentru vremea respectiva cand majoritatea doctorilor recomandau "luarea de sange" indiferent de suferinta bolavului. Trei ani mai tarziu isi reia cursurile, dar este exmatriculat rapid fiindca practica medic[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: A gresit Nostradamus?

Participa la ingrijirea bolnavilor extrem de contagiosi si le recomanda o igiena stricta si un regim alimentar bogat in vitamina C. Tratamentul indicat de Nostradamus este extrem de neobisnuit pentru vremea respectiva cand majoritatea doctorilor recomandau "luarea de sange" indiferent de suferinta bolavului. Trei ani mai tarziu isi reia cursurile, dar este exmatriculat rapid fiindca practica medicina fara a avea diploma. In 1531 se casatoreste.

Trei ani mai tarziu, sotia si cei doi copii ai sai mor, se pare ca din pricina ciumei, motiv pentru care in urmatorii ani Noastradamus isi dedica viata luptei impotriva acestei boli necrutatoare. In 1547 se recasatoreste in Franta cu o vaduva bogata, Anne Ponsarde, care ii daruieste sase copii. Noua situatie financiara ii permite lui Nostradamus sa se concentreze asupra profetiilor dicatate de "un spirit angelic" care, sustinea prezicatorul, i se arata in momentele de maxima concentrare.

Pentru a intra in transa, Nostradamus se concentra asupra focului, sau asupra apei, ori folosea drept adjuvanti substante usor halucinogene. Este cunoscut ca fiind pasionat de stiintele oculte, iar acest interes este cat se poate de vizibil manifestat in scrierile sale. Nostradamus a murit in 1566, lasand in urma sa multe semne de intrebare. Se spune ca acesta si-ar fi prezis propria moarte: "Langa banca si pat voi fi gasit mort". Intr-adevar, a fost gasit mort intre pat si masa de lucru. Oare Nostradamus a fost cu adevarat inzestrat cu puterea de a vedea in viitor sau a fost un genial farsor?

Multi tind sa ii acorde toata increderea, altii sustin ca scrierile sale sunt extrem de interpretabile si nu pot fi intelese decat odata ce evenimentul s-a produs, prin urma nu prezic nimic! Totusi, lasand deoparte legendele si prezicerile care inca nu s-au indeplinit, profetiile legate de Napoleon si Hitler sunt atat de exacte incat dau de gandit.

In lucrarea "Secolele" , profetul scria astfel: Bestii insetate de sange vor trece raurile, Majoritatea campului de batalie va fi impotriva lui Hister. Intr-o cusca de fier va fi maretul atras, In timp ce copilul Germaniei nu vede nimic. (Secolul 2, Catrenul 24) Se presupune ca Hister ar fi Hitler despre care Nostradamus scria intr-un alt catren ca este nascut in Europa de vest, intr-o familie saraca, fapt confirmat de istorici. Intr-un alt catren profetul povesteste despre conflictul lui Hitler cu Asia si Africa.

Profetiile lui Nostradamus vorbesc despre "cei trei antihristi": primul - Napoleon Bonaparte, cel de-al doilea - Hitler, "un om patat de crime... cel mai mare dusman al rasei umane... cel mai rau dintre toti care au fost inaintea lui... sangeros si inuman". Cel de-al treilea va veni din Orientul Apropiat. Acesta va declansa al treilea razboi mondial, iar omenirea va fi amentintata cu distrugerea totala.

Acest al treilea antihrist, a fost numit de catre profet "Mabus", iar acest nume a fost asociat cu cel al lui Osama bin Laden sau Saddam Hussein (Mabus scris invers este Subam). Unii sustin ca Nostradamus a prezis si evenimentele de la 11 septembrie, dar randurile scrise de profet au fost modificate pentru a ilustra cat mai precis evenimentul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.