A fi solidar - o realitate sau o vorba de parada

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.95

nivel: Facultate

Din fericire, impresia paralizanta a neputintei a fost curand depasita si foarte multi oameni, institutii, organizatii umanitare, guverne au reactionat prompt pentru a-i ajuta pe cei urgisiti. S-a declansat o impresionanta mobilizare de forte. Atunci m-am gandit ca, daca ar fi sa petrec un an ca voluntar in slujba semenilor, as alege sa merg intr-una din acele tari. Stiu ca e nevoie de ajutor in m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: A fi solidar - o realitate sau o vorba de parada

Din fericire, impresia paralizanta a neputintei a fost curand depasita si foarte multi oameni, institutii, organizatii umanitare, guverne au reactionat prompt pentru a-i ajuta pe cei urgisiti. S-a declansat o impresionanta mobilizare de forte. Atunci m-am gandit ca, daca ar fi sa petrec un an ca voluntar in slujba semenilor, as alege sa merg intr-una din acele tari. Stiu ca e nevoie de ajutor in multe locuri marcate de razboaie, saracie, foamete, boli, dar alegerea mea ar fi motivata poate de proportiile dezastrului, ale suferintelor si ranilor care nu se vor vindeca prea curand.

Oricare dintre noi ne-am putea confrunta cu problema dezastrelor naturale sau provocate de om si cu efectele pe care acestea le-ar avea asupra noastra. De aceea e firesc sa incercam sa fim solidari unii cu altii in asemenea situatii, deoarece se spune ca si oamenilor de rand, uneori le este permis sa faca lucruri Dumnezeiesti.
Datoria facuta fata de semeni cu iubire m-ar face sa ma simt mai buna, mai iubitoare, deoarece, dupa cum bine se stie, ,,ne suntem madulare unii altora''.

In concluzie:ce este un voluntar? In nici un caz un erou sau un aventurier. Este pur si simplu un om care simte omeneste, care vrea sa se implice, sa fie solidar cu semenii sai aflati in suferinta, pentru care solidaritatea este o datorie de constiinta. Nu-mi este foarte clar in ce ar consta ajutorul meu, dar stiu ca as putea sa fac multe lucruri.

Cred ca am pregatirea necesara pentru a-i putea ajuta pe copii in ceea ce priveste scoala si pregatirea lectiilor, adica sa-i pot invata o limba straina si sa le ofer un sprijin in formarea unei educatii sociale.Pe de alta parte, as putea fi de ajutor intr-un spital care se ocupa cu ingrijirea copiilor raniti sau as putea lucra intr-un oficiu de distribuire a ajutoarelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.