A fi indragostit

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.91

nivel: Facultate

Declaratii de dragoste exista de cand este lumea. Cele mai frumoase dintre ele au fost pastrate de catre indragostitii din toate timpurile si de pe toate meleagurile, atat pentru a-si aduce aminte - peste ani - de clipele de fericire petrecute alaturi de fiinte dragi din viata lor, cat si pentru a lasa urmasilor o mostra din nemarginitele si inflacaratele lor iubiri. Dar oare esti capabil sa sacri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: A fi indragostit

Declaratii de dragoste exista de cand este lumea. Cele mai frumoase dintre ele au fost pastrate de catre indragostitii din toate timpurile si de pe toate meleagurile, atat pentru a-si aduce aminte - peste ani - de clipele de fericire petrecute alaturi de fiinte dragi din viata lor, cat si pentru a lasa urmasilor o mostra din nemarginitele si inflacaratele lor iubiri. Dar oare esti capabil sa sacrifici totul pentru persoana iubita? Ai fi in stare sa lupti si cu morile de vant pentru ea?

Multi sunt cei care spun ca iubesc,dar putini sunt cei care si demonstreaza. Un simplu ,,TE IUBESC" poate fi rostit atat de simplu...dar oare cel care il rosteste chiar simte intensitatea acestor cuvinte?
Parerea mea despre afirmatia lui C.Brancusi: "Iubirea cheama iubire si ea. Nu este atat de important sa fii iubit, cat sa iubesti tu - cu toata puterea si cu toata fiinta" este ca nu reflecta adevarul despre iubire.

Consider ca iubirea nu cheama iubire, aceasta este doar o idee dezvoltata si definita de om inca de la inceputurile acestuia pentru a defini sentimentele de afectiune fata de o persoana de sex opus. De asemenea aceasta notiune a fost puternic exploatata de majoritatea artistilor exploatand-o si denaturand sensul strict de "pofta, dorinta, ravna" in unul suprem, demn de moarte. De asemnea acest sentiment este impus de adrenalina - hormon secretat de glandele suprarenale care mareste treptat intensitatea acestuia compromitand o reactie pur animalica nicidecum una rationala.

Despre a doua parte a acestei afirmatii: "Nu este atat de important sa fii iubit, cat sa iubesti tu - cu toata puterea si cu toata fiinta" parerea mea este ca aceasta instiga la banal. Fiinta a fost definita inca din antichitate ca fiind divinitatea, perfectiunea iar a afirma ca se poate iubi cu toata fiinta pare a fi un ideal ce nu poate fi atins de un om - definit ca fiind fiintare. Deseori este pusa intrebarea : Este bine sa iubesti si sa pierzi sau sa nu iubeshti deloc? Oamenii au dreptul la alegere, a visa si a se trezi brusc la realitate existand o posibilitate de a ramane marcati negativ sau a fi realisti si a duce o viatza rationala, evitand astfel deziluziile.

In concluzie drept ultima dovada un argumentul biblic, pacatul primordial, Adam si Eva muscand din mar au ajuns sa cunoasca notiunea de iubire deci iubirea nu face parte din Rai ci este doar un vis otravitor, o speranta desarta.Parerea mea despre afirmatia "Iubirea cheama iubire si ea. Nu este atat de important sa fii iubit, cat sa iubesti tu - cu toata puterea si cu toata fiinta" este ca nu reflecta adevarul despre iubire.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.