A disparut dorinta

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.68

nivel: Facultate

Daca esti singura sau ai decis sa nu faci sex ceva timp, poti fi chiar fericita cu acesta situatie pentru o vreme. Dar daca esti implicata intr-o relatie si iti lipseste dorinta de a te face dragoste, nu numai ca pierzi distractia si intimitatea pe care numai sexul ti le poate oferi, dar si partenerul tau la fel. Aceasta situatie poate duce la respingere si, la un moment dat, la despartire.Lipsa p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: A disparut dorinta

Daca esti singura sau ai decis sa nu faci sex ceva timp, poti fi chiar fericita cu acesta situatie pentru o vreme. Dar daca esti implicata intr-o relatie si iti lipseste dorinta de a te face dragoste, nu numai ca pierzi distractia si intimitatea pe care numai sexul ti le poate oferi, dar si partenerul tau la fel. Aceasta situatie poate duce la respingere si, la un moment dat, la despartire.Lipsa partidelor de sex poate fi derutanta pentru barbati. Se spune ca ei se dau mereu in vant dupa el, asa ca daca nu faci si tu la fel, amandoi veti fi derutati.

Care sunt cauzele
Dorinta sexuala scazuta sau inexistenta a devenit problema cea mai des intalnita in cabinetele sexologilor. In unele cazuri aceasta problema apare ca simtom al altei probleme. De exemplu: impotenta, dureri in timpul actului sexual sau dificultatea cu care se ajunnge la orgasm.

Cateva dintre ele ar putea avea cauze fizice, dar marea majoritate sunt rezultatul gandurilor si sentimentelor negative. Iata care sunt cel mai des intalnite:

Slaba incredere in sine - daca nu te esti multumita de tine, atunci iti va fi greu sa te vezi drept o persoana senzuala. Sa fii o peroana sexi insemna de multe ori sa fii vulnerabila. Partenerului ii vei arata o parte destul de intima a ta, ceea ce necesita multa incredere.

Probleme in relatie - daca esti suparata, furioasa sau nesigura de relatia ta atunci trebuie sa rezolvi problema inainte de a putea sa fii atrasa din punct de vedere sexual de partenerul tau. Incearca sa discuti cu el sau cu o persoana specializata in astfel de probleme.

Partenerul e problema - este un subiect sensibil, dar o problema destul de des intalnita. Apre atunci cand partenerul te refuza de mai multe ori. Poate fi vorba de program diferit, de stress sau lipsa atractiei pur si simplu. Sau tu poti fi cea care il refuza din aceleasi motive. Sinceritatea si dicutiile sunt singurele care va pot ajuta sa depasiti aceasta problema.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.