ADL-ul american - rasism, spionaj, intimidare, defaimare, minciuna

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.84

nivel: Liceu

Un alt prieten al lui Bullock este Tim Carroll, adjunctul serifului din San Diego County, care a avut un rol important in aranjarea raidului ilegal al unei echipe SWAT la biroul Liberty Lobby de pe coasta de vest in 1995. Un apropiat al lui Carroll este Mark Weber, cel care a lucrat din greu la sabotarea IHR (Institute for Historical Review), candva foarte activ, si apoi a trecut la sabotarea Libe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: ADL-ul american - rasism, spionaj, intimidare, defaimare, minciuna

Un alt prieten al lui Bullock este Tim Carroll, adjunctul serifului din San Diego County, care a avut un rol important in aranjarea raidului ilegal al unei echipe SWAT la biroul Liberty Lobby de pe coasta de vest in 1995. Un apropiat al lui Carroll este Mark Weber, cel care a lucrat din greu la sabotarea IHR (Institute for Historical Review), candva foarte activ, si apoi a trecut la sabotarea Liberty Lobby.

Carroll este un pesonaj atat de important in angrenajul ADL din San Francisco incat a fost unul din primii chemati in instanta de procurorul districtual Arlo Smith, care a vrut sa condamne si unii liderii ADL in acest proces pe langa Bullock, printre care Irwin Suall, acum decedat, care a condus multa vreme divizia ADL de "descoperire a faptelor"si Mira Lansky Boland, fosta angajata CIA care conduce biroul din Washington al ADL.

American Civil Liberties Union (ACLU) face mult zgomot impotriva operatiunilor de spionaj asupra cetatenilor americani, exact tipul de activitate a ADL-ului, dar refuza sa comenteze asupra proceselor pierdute de ADL. Agence France Presse a aratat ca ACLU refuza in mod constant sa critice ADL, inclusiv sa recunoasca faptele deja documentate ca ADL a spionat impotriva liderilor comunitatii negrilor, printre care Martin Luther King Jr si Dick Gregory.

Procesul lui McCloskey nu este insa cea mai mare infrangere legala a ADL-ului. Un candidat mai bun pentru acest post este procesul de defaimare din aprilie 2000 in care un juriu federal din Denver (Colorado) a decis ca ADL trebuie sa plateasca 10,5 milioane USD sotilor William si Dorothy Quigley deoarece i-a numit in mod abuziv antisemiti. Im martie 2001, judecatorul districtual Edward Nottingham din Denver a mentinut cea mai mare parte din verdictul juriului federal. ADL apeleaza si aceasta decizie in acest proces devastator pentru ea.

Campania pentru adevarul istoric radical prezinta alte actiuni similare ale ADL-ului in ultimele doua decenii. Articolul este deschis de afirmatia lui Noam Chomsky: ADL-ul este "... una din cele mai urate si puternice grupuri de presiune in USA... Principala sa ocupatie este sa foloseasca orice mijloc, oricat de nesincer si rusinos, pentru a defaima si a inchide gura si a distruge pe oricine indrazneste sa critice Statul Sfant ('Israel')."
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.