7 principii esentiale pentru obiectivele tale

1x punct

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

In acest articol, gasesti sapte principii importante cu ajutorul carora sa iti poti formula obiectivele in scris, in mod foarte eficient. Ele iti asigura sanse maxime sa iti atingi obiectivele pentru ca respecta mecanismele motivatiei.Sugestie: alege un obiectiv pe care doresti sa il formulezi in scris. Aplica fiecare dintre principiile descrise mai jos si reformuleaza obiectivul initial. La final[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: 7 principii esentiale pentru obiectivele tale

In acest articol, gasesti sapte principii importante cu ajutorul carora sa iti poti formula obiectivele in scris, in mod foarte eficient. Ele iti asigura sanse maxime sa iti atingi obiectivele pentru ca respecta mecanismele motivatiei.Sugestie: alege un obiectiv pe care doresti sa il formulezi in scris. Aplica fiecare dintre principiile descrise mai jos si reformuleaza obiectivul initial. La finalul articolului, vei avea o noua formulare a obiectivului tau, care iti va aduce sanse in plus sa il atingi.

Iata principiile:
Principiul 1: Spune ce vrei sa obtii, nu ce vrei sa eviti
In primul rand, este important ca obiectivul sa fie exprimat in termeni pozitivi. Daca il exprimi negativ, toata atentia ta se focalizeaza pe ceea ce NU iti doresti (pe problema) si nu pe ceea ce vrei sa obtii (solutia problemei). De exemplu, ANu mai vreau sa fiu gras(a)>>, este un obiectiv formulat in termeni negativi. AVreau sa fiu suplu(a)>> este un obiectiv formulat pozitiv. Un manager care ii spune subalternului sa nu mai scrie rapoarte neingrijite, fara sa ii spuna cum ar trebui sa arate rapoartele de fapt, nu face decat sa semnaleze problema.

Principiul 2: Creeaza scopuri realiste si motivante
Creeaza obiective realizabile, dar nu facile. Obiectivele usor de atins nu sunt motivante, iar cele prea dificile sunt descurajante. De exemplu, daca tu consideri ca este foarte dificil de comunicat cu persoana X, s-ar putea sa nu fie realist sa iti petreci toata saptamana impreuna cu el/ea. Trei discutii de cate cinci minute suna mai realist.
Principiul 3: Influenteaza rezultatele in mod direct
Te poti schimba numai pe tine insuti.

Mai mult, orice schimbare trebuie pusa in legatura cu tine, nu trebuie sa depinda de actiunile altcuiva. Verifica daca rezultatul dorit este un lucru asupra caruia ai responsabilitate si asigura-te ca ai controlul asupra resurselor de tipul: cum te simti, ce crezi si cum te comporti. Cum tu esti cel care trebuie sa actionezi, toate obiectivele tale trebuie sa inceapa cu formula: "Eu voi..." urmata de actiunea pe care o vei face.

Principiul 4: Masoara progresul
Cum vei sti ca esti pe drumul cel bun? In primul rand, este util sa creezi limite de timp pentru obiective. Poti face acest lucru in doua feluri: stabilesti un termen limita sau stabilesti o perioada in care sa realizezi ce ti-ai propus. De exemplu, obiectivele pot sa acopere urmatoarele intervale:
- termen scurt (in luna urmatoare)
- termen mediu (intre una si sase luni)
- termen lung (sase luni - un an)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.