25 octombrie 1944

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.88

nivel: Gimnaziu

Dupa 25 octombrie 1944 odata cu cucerirea ultimului petec de la Carei, armata romana s-a alaturat armatei Sovietice in lupta pentru eliberarea Ungariei. Au ajutat la eliberarea oraselor Debretin si Nzregzhaya si a participat la marea eliberare a Budapestei avand o contributie importanta la nimicirea marilor centre de rezistenta. Dupa aceeea au luptat pana la victoria finala si capitularea Germanie[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: 25 octombrie 1944

Dupa 25 octombrie 1944 odata cu cucerirea ultimului petec de la Carei, armata romana s-a alaturat armatei Sovietice in lupta pentru eliberarea Ungariei. Au ajutat la eliberarea oraselor Debretin si Nzregzhaya si a participat la marea eliberare a Budapestei avand o contributie importanta la nimicirea marilor centre de rezistenta. Dupa aceeea au luptat pana la victoria finala si capitularea Germaniei hitleriste ce a avut loc in 9 mai 1945 in Cehoslovacia in masivul muntos Tatra.

Pe frontul Cehoslovaciei au participat 250 de mii de militari romani dintre care au cayut la datorie 67 de mii de eroi, tot odata aproximativ 2000 de militari romani si-au adus contributia la eliberarea parti de nord est a AUSTRIEI infruntand inamicul in lupte grele la Mistelbach, Zisterdorf si Poysdorf. Armata romana a parcus peste 1700 de km de la Marea Neagra pana la cadrilaterul Boemiei eliberand peste 200 de mii de km de sub ocupatia straina (ROMANIA, UNGARIA, CEHOSLOVACIA si AUSTRIA) eliberand peste 3800 de localitati dintre care 53 orase mari.

La 9 mai 1945 cand razboiul a luat sfarsit cu victoria Natiunilor Unite, Armata Romana se afla in estul Austriei in apropiere de Praga intorcandu-se in tara cu steagurile de lupta pline de glorie nemuritoare trecand pe sub Arcul de Triumf ca o armata invingatoare care si-a facut datoria fata de poporul sau si fata de alte popoare. La aceasta mare sarbatoare, cu ocazia Zilei Armatei Romane, se cuine ca eroilor neamului si veteranilor de razboi, celor care si-au dat viata pentru libertatea, unitatea si integritatea Romaniei sa le aducem un calduros si pios omagiu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.