10 sfaturi pentu construirea unei echipe de inalta performanta.

1x punct

categorie: Management

nota: 9.78

nivel: Facultate

2. Comunica mult
Asigura-te ca oamenii tai stiu ce se intampla la nivelul corporatiei, la fel cum toti membrii stiu despre succesele si insuccesele echipei. Lasa-ti partenerii de echipa sa stie produse noi, clienti noi, parteneriatele de afaceri noi, etc. Informeaza-i despre orice, de la schimbari in beneficiile angajatilor pana la misiunea sau scopurile corporatiei. Cu cat mai multe cunos[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: 10 sfaturi pentu construirea unei echipe de inalta performanta.

2. Comunica mult
Asigura-te ca oamenii tai stiu ce se intampla la nivelul corporatiei, la fel cum toti membrii stiu despre succesele si insuccesele echipei. Lasa-ti partenerii de echipa sa stie produse noi, clienti noi, parteneriatele de afaceri noi, etc. Informeaza-i despre orice, de la schimbari in beneficiile angajatilor pana la misiunea sau scopurile corporatiei. Cu cat mai multe cunostinte au angajatii, cu atat mai mult se pot identifica cu organizatia, daca vei face o greseala, spune-le prea mult decat prea putin. Indivizii nu pot simti ca esti o parte importanta a echipei daca liderul echipei ii tine in necunostinta de cauza majoritatea timpului.

3. Fii abordabil
Asigura-te ca oamenii tai se simt in largul lor venind la tine cu probleme. O comunicare proasta poate constitui sentinta la moarte a unei echipe. Chiar si cel mai bun lider de echipa nu poate corecta o problema despre existenta careia nu stie. Prezinta-te drept o resursa. Esti acolo pentru a ajuta, coordona, pentru a face legatura intre membrii echipei acolo unde este nevoie. Trebuie sa fii un bun ascultator in cazul in care cineva are nevoie sa discute o problema sau idee. In plus, pune intrebari, informeaza-te si exprima-ti interesul sau grija. Nu sta doar in biroul tau asteptand membrii echipei sa vina la tine.

4. Construieste rapoarte
Planuieste o scurta sedinta in fiecare dimineata inainte de inceperea zilei de lucru. Cand se schimba ceva sau cand apar noi informatii de interes iti tine oamenii informati. Asigura-te ca echipa ta are suficiente informatii pentru a anticipa asteptarile clientilor. Da membrilor echipei sentimentul ca sunt inaintea curbei industriale. Tine sedinte informative neoficiale ocazionale in afara locului de munca. Incurajeaza membrii echipei sa se simta bine si sa incerce sa se cunoasca intre ei prin aceste sedinte.

5. Deleaga complet
Poate ca esti expert in domeniul tau. Poate ca nimeni din intreaga ta echipa nu stie atat cat stii tu. Dar este timpul sa iti respecti si sa folosesti experienta echipei tale. O echipa de inalta performanta contine membrii care iti pot asuma responsabilitati si pot lua decizii independent. Pentru a face acest lucru eficient, le trebuie oferita oportunitatea de a invata facand. Oamenii reactioneaza in feluri extraordinare cand le este dat controlul asupra a ceea ce fac. Intrebati fiind cei mai multi angajati pot oferi cateva sugestii de imbunatatire a procesului de lucru. Cu cat mai mult control le dati oamenilor asupra zonelor proprii, cu atat mai mult vor avea sentimentul proprietatii, si cu atat mai mult interes vor avea, incercand mai mult sa indeplineasca o slujba buna.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.