Puterea electrica - randament electric

3x puncte

categorie: Fizica

nota: 7.98

nivel: Liceu

La bornele unui generator cu t.e.m. E = 30 V si rezistenta interna r = 1 Ω se leaga un reostat cu cursor a carui rezistenta totala este E = 5 Ω.

a. Determinati tensiunea masurata ide un voltmetru ideal legat intre A si C atunci cand AC = AB/5

b. Calculati valorile extreme ale tensiunii masurate de un voltmetru legat intre A si C atunci cand cursorul C se [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Puterea electrica - randament electric

La bornele unui generator cu t.e.m. E = 30 V si rezistenta interna r = 1 Ω se leaga un reostat cu cursor a carui rezistenta totala este E = 5 Ω.

a. Determinati tensiunea masurata ide un voltmetru ideal legat intre A si C atunci cand AC = AB/5

b. Calculati valorile extreme ale tensiunii masurate de un voltmetru legat intre A si C atunci cand cursorul C se deplaseaza de la un capat la celalalt al reostatului

c. in locul voltmetrului intre A si C se leaga un rezistor cu rezistenta electrica R1 = 6 Ω. Se deplaseaza cursorul C astfel incat pe rezistorul R1 sa se disipe puterea P1 = 24W. Determinati noua valoare a rezistentei RAC.

Un circuit electric este compus dintr-o baterie cu rezistenta interna r care debiteaza curent electric pe un rezistor cu rezistenta electrica R, variabila. Raportul η dintre puterea debitata de baterie pe rezistor si puterea totala a bateriei (randamentul circuitului)

Este de 50% atunci cand rezistenta circuitului exterior este de 2 Ω . In aceste conditii, care este valoarea rezistentei interne a bateriei?
a. 50 Ω b. 5 Ω c. 2 Ω d. 1 Ω

In circuitul electric a carui diagrama este ilustrata in figura alaturata, se recunosc: R2 = 40 Ω, R3 = 120 Ω, rezistenta interna r = 5 Ω, tensiunea indicata de voltmetru ideal U1 = 90 V. Puterea consumata impreuna de catre cei trei rezistori R1 , R2 , R3 este P = 300 W, iar rezistenta electrica a conductoarelor de legatura se neglijeaza.

Determinati:
a. rezistenta echivalenta a gruparii formate din rezistoarele R2 si R3 ;
b. intensitatea curentului din ramura principala;
c. tensiunea electromotoare a sursei.

In circuitul electric a carui diagrama este ilustrata in figura alaturata, intrerupatoarele K1 si K2 sunt deschise. Se cunosc: tensiunea electromotoare E = 10V, re4zistenta interna r = 1 Ω, rezistenta ampermetrului rA = r, rezistentele rezistoarelor R1 = R2 = R3 = 6 Ω. Neglijand rezistenta electrica a conductoarelor de legatura, determinati:

a) valoarea intensitatii curentului indicat de ampermetru;
b) variatia relativa a puterii disipate pe rezistorul cu rezistenta R3 la inchiderea intrerupatorului K1;
c) valoarea intensitatii curentului indicat de ampermetru, daca se inchide si intrerupatorul K2 .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.