Plan de afaceri la S.C. Kokopelli Design S.A

5x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.78

nivel: Facultate

Societatea are doi asociati, respectiv Bindiu Ciprian si Horotan Cosmin si un capital social de 100.000 lei format din utilajele necesare prelucrarii mobilierului si adus ca aport de catre asociati.
Spatiile de productie sunt proprii. Productia este formata din mese de birou, mese de calculator, dulapuri pentru acte, comode de diferite dimensiuni, mobilier destinat pentru orice fel de sedii[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Plan de afaceri la S.C. Kokopelli Design S.A

Societatea are doi asociati, respectiv Bindiu Ciprian si Horotan Cosmin si un capital social de 100.000 lei format din utilajele necesare prelucrarii mobilierului si adus ca aport de catre asociati.
Spatiile de productie sunt proprii. Productia este formata din mese de birou, mese de calculator, dulapuri pentru acte, comode de diferite dimensiuni, mobilier destinat pentru orice fel de sedii de firma sau institutie.

Materia prima de baza folosita este PAL-ul melaminat cumparat de la furnizori din Baia Mare. Atat PAL-ul cat si accesoriile sunt aduse la sectia de productie cu ajutorul mijloacelor de transport proprii.
Piata tinta a firmei este piata licitatiilor publice privind dotarea cu mobilier a sediilor institutiilor publice.
In urma castigarii unei licitatii importante, firma are de executat o productie constanta de mobilier pentru care are nevoie de fonduri pentru aprovizionarea cu materii prime precum si pentru sculele de prelucrare a materiei prime.

Cota de transport si aprovizionare a materiilor prime si accesoriilor este de 10 % din valoarea acestora.Prelucrarea materiilor prime se face cu ajutorul celor trei utilaje care functioneaza cu energie electrica avand fiecare cate 2 electromotoare fiind intr-un schimb:
coeficientul de simultaneitate (KS) in functionarea utilajelor KS = 0,8;
coeficientul de intreruperi (KI) in functionarea utilajelor KI = 0,7;
coeficientul pierderilor pe retea (KP), KP = R (randamentul) = 0,9;
pretul unui KW = 0,3 lei.

Amortizarea utilajelor este liniara si durata de functionare normata a acestora este de 10 ani.Salariile personalului direct productiv sunt de 1200 RON / luna pentru muncitorii calificati de 750 RON / luna pentru cei necalificati.Cheltuielile cu intretinerea si functionarea utilajelor sunt de 700,0 lei / luna.Cheltuielile cu scule, dispozitive si verificatoare (SDV) sunt de 1.126,05 lei / luna.Cheltuielile cu salariile TESA (tehnic, economic, social si administrativ) sunt de 3.000,0 lei / luna.

Cheltuielile cu delegatiile si deplasarile personalului sunt de 1.000 RON / luna.Cheltuielile cu utilitatile spatiilor neproductive se considera 10 % din cheltuielile cu energia electrica pentru functionarea utilajelor.Cheltuielile compartimentale sunt de 1.000,0 lei / luna.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.