Ouale

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.85

nivel: Facultate

Grasimile alimentare sunt produse cu preponderenta lipidica ce se obtine prin extractie si rafinare din partile grase recoltate, de a mai multe specii de animale (porcine, bovine, ovine, pesti) sau de la diverse plante (floarea soarelui, palmier, rapita, samburi de struguri)Grasimi de origine vegetala
In plante, grasimile se formeaza prin transformarea glucidelor sub actiunea unor enzime ac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ouale

Grasimile alimentare sunt produse cu preponderenta lipidica ce se obtine prin extractie si rafinare din partile grase recoltate, de a mai multe specii de animale (porcine, bovine, ovine, pesti) sau de la diverse plante (floarea soarelui, palmier, rapita, samburi de struguri)Grasimi de origine vegetala
In plante, grasimile se formeaza prin transformarea glucidelor sub actiunea unor enzime acumulandu-se in diferite parti (seminte, samburi, fructe)

Procesul tehnologic de obtinere comporta 3 etape principale:
pregatirea materiilor prime (separarea impuritatilor, uscare, decojire, macinare si prejirea macinaturii)
obtinerea uleiului brut (prin presare si extractie)
rafinarea uleuilui brut (prin purificare mecanica, neutralizare, decolorare, deceruire, dezodorizare)
Ulei de floarea-soarelui - se obtine din miezul semintelor care contin intre 35-45% ulei. Se utilizeaza in cosmetica, sapunuri, in industria pielariei.

Ulei de soia - se obtine din boabele de soia, productia este in crestere, cantitati mari, utilzate la obtinerea margarinei prin hidrogenareUlei de masline - se obtine din pulpa fructului prin scurgere si presare la rece. Este un ulei de calitate superioara, culoarea galben deschis, galben verzui sau verde, gust placut, fara miros.La 4-5* devine tulbure, iar la -20*C are consistenta untului. Din samburi prin presare la rece se poate obtine un ulei folosit in alimetatie la fabricarea sapunului si in scopuri tehnice. Se pastreaza ferit de lumina -> rancezire.

Ulei de palmier - este un ulei vascos bogat in caroten, se obtine si din samburi si se foloseste in special in industria cosmetica sau a sapunului.Ulei din germeni de porumb - ulei in proportie de 40-45% se gaseste in germenii de porumb.
Ulei din sambure de struguri - se gaseste in proportie de 40-45% in samburi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

E-referate.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat termenii si conditiile de utilizare pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles