Manualul de management al calitatii

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.99

nivel: Facultate

Manualul de Management al Calitatii al S.C. J.D.F. CONSTRUCTION & MANAGEMENT S.R.L. BUCURESTI contine o descriere succinta a SMC adoptat de societate (defineste structura sistemului de management al calitatii adoptat si organizarea societatii, defineste politica si obiectivele generale ale calitatii, stabileste reguli pentru realizarea obiectivelor privind calitatea stabilite si responsabilitatile[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Manualul de management al calitatii

Manualul de Management al Calitatii al S.C. J.D.F. CONSTRUCTION & MANAGEMENT S.R.L. BUCURESTI contine o descriere succinta a SMC adoptat de societate (defineste structura sistemului de management al calitatii adoptat si organizarea societatii, defineste politica si obiectivele generale ale calitatii, stabileste reguli pentru realizarea obiectivelor privind calitatea stabilite si responsabilitatile pe functii si nivelul de autoritate acordat) si reprezinta principalul document de referinta pentru implementarea si mentinerea acestui sistem la nivelul tuturor functiilor organizatorice.

Responsabilul AQ are delegata autoritatea necesara pentru tinerea sub control a manualului privind: elaborarea/ verificarea, aprobarea si actualizarea acestuia - cu obtinerea acelorasi avize ca si pe documentul initial.Cerintele de management a calitatii definite in Manualul de Management al Calitatii sunt detaliate in Procedurile de Sistem si in Procedurile Operationale.Manualul de Management al Calitatii si Procedurile de Sistem reprezinta documentatia necesara pentru demonstrarea conformitatii Sistemului de Management al Calitatii, cu cerintele SR EN ISO 9001: 2001 si se constituie in documente de referinta pentru auditul intern.

Manualul de Management al Calitatii poate fi prezentat in licitatii, pus la dispozitie spre consultare, la cerere, organelor ISC, si daca exista prevederi contractuale in acest sens, reprezentantilor autorizati ai clientului.Cerintele privind controlul documentelor se aplica procedurilor, desenelor, specificatiilor, normelor, normativelor, standardelor, legislatiei utilizate de societate, precum si altor categorii de documente necesare aprovizionarii, monitorizarii proceselor si functionarii SMC.

Cateva dintre cerintele ce definesc regimul controlat sunt:
toate documentele sunt identificate (dupa caz) prin titlu si/sau numar de inregistrare, data la care s-au intocmit, numarul exemplarului, cod formular, numar pagina din total pagini, s.a.; toate documentele si datele sunt analizate si aprobate inainte de emitere de catre personal autorizat (functia, numele in clar, semnatura si data). Nivelurile la care se analizeaza si aproba acestea sunt stabilite prin procedurile care au generat fiecare categorie de document in parte;
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.