Management general grile

5x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

2. Elementele componente ale managementului prin obiective sunt:
a) sistemul de obiective
b) programele de actiuni
c) calendarele de termene
d) bugetele de venituri si cheltuieli
e) metodele si tehnicile manageriale
ANS: T

3. Este adevarat ca scoala sistemica a aparut ca urmare a evolutiei stiintei managementului ?
A[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Management general grile

2. Elementele componente ale managementului prin obiective sunt:
a) sistemul de obiective
b) programele de actiuni
c) calendarele de termene
d) bugetele de venituri si cheltuieli
e) metodele si tehnicile manageriale
ANS: T

3. Este adevarat ca scoala sistemica a aparut ca urmare a evolutiei stiintei managementului ?
ANS: T
4. Cercul de calitate se poate defini ca fiind "un grup neomogen de salariati voluntari, care se reunesc ocazional, sub autoritatea unui superior ierarhic direct, in scopul rezolvarii, cu ajutorul unei metodologii precise, a unor probleme bine stabilite, legate de indeplinirea corespunzatoare a sarcinilor unitatii".
ANS: F

5. Politica de managementul resurselor umane trebuie sa cuprinda aspecte privind urmatoarele domenii:
a) recrutarea personalului
b) selectia personalului
c) promovarea personalului
d) formarea personalului
ANS: T

6. Stilul managerial reprezinta un concept de conducere care nu reflecta modul in care managerul unei organizatii obtine rezultate.
ANS: F

7. Intr-o acceptiune generala, stilul de management reflecta modul in care un manager gandeste si actioneaza, stilul sau reprezentand modalitati de comportament in procesul conducerii.
ANS: T

8. In activitatea sa, managerul firmei imbina doua atitudini fundamentale, in mod diferit:
1. atitudinea de responsabilitate fata de misiunea si obiec-tiv 10510m122k ele firmei;
2. atitudinea de conlucrare care se stabileste intre manager si ceilalti salariati.
ANS: T

9.Puterea charismatica se manifesta la managerul care are cunostinte de specialitate solide sau a avut succese anterioare si, ca urmare, genereaza un nivel superior de adoptare a deciziilor.
ANS: F
10.Puterea legitima este aceea in care pozitia managerului este aceeasi cu proprietarul afacerii si se concretizeaza in capacitatea managerului de a acorda recompense materiale si/sau morale tuturor angajatilor pentru rezultatele bune obtinute. Aceasta putere este de necontestat si o intalnim in general in firmele mici si mijlocii.
ANS: F
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

E-referate.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat termenii si conditiile de utilizare pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles