Istoria procesului Cavalerilor Templieri

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.74

nivel: Facultate

Elemente de istorie a Ordinului Cavalerilor Templieri pina in 1307
Imediat dupa incheierea primei Cruciade, la 1119, opt cavaleri, sub conducerea lui Hugo de Payens s-au constituit in gardieni ai drumului care ducea pe pelerini de-a lungul Europei si apoi intre Coasta de Est a Mediteranei si Ierusalim. Asociatii lui de Payens au fost Godfrey de St. Omar, Roval, Godfrey Bisol, Payens de Mont[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Istoria procesului Cavalerilor Templieri

Elemente de istorie a Ordinului Cavalerilor Templieri pina in 1307
Imediat dupa incheierea primei Cruciade, la 1119, opt cavaleri, sub conducerea lui Hugo de Payens s-au constituit in gardieni ai drumului care ducea pe pelerini de-a lungul Europei si apoi intre Coasta de Est a Mediteranei si Ierusalim. Asociatii lui de Payens au fost Godfrey de St. Omar, Roval, Godfrey Bisol, Payens de Montidiel, Archembald de St. Amand, Andrew de Montbarry si Gundemar.

Ei au depus juramintele obisnuite unui ordin calugaresc, obedienta, castitate si saracie, supunindu-se regulilor fratilor augustini, ordin infiintat de Bernard de Clairvaux. Serviciile acestor opt cavaleri au fost intr-atit de utile, incit Baldwin al II-lea, rege al Ierusalimului i-a si gazduit, daruindu-le un sediu in chiar incinta Palatului sau, construit in apropierea locului unde se spunea ca ar fi fost construit Templul lui Solomon. Asocierea Ordinului la inceput cu acest loc cunoscut a facut ca membrii sai sa fie numiti Cavaleri ai Templului.

Numarul lor a crescut natural, cel mai cunoscut nou membru fiind contele Hugo de Champagne, devenit Templier in 1125. In 1128, Conciliul de la Troyes a consfintit recunoasterea papala ca Ordin religios. De atunci, numarul membrilor a crescut rapid.Semnele distinctive ale Templierilor erau: mantia alba simbolizind puritatea si o cruce rosie semnificind disponibilitatea de a indura oricind martiriul. Ei mincau in comun si aveau dreptul de a avea cai, dar nu mai mult de trei pentru fiecare cavaler. Aveau dreptul de a avea cite un servitor sau paj.

Aveau dreptul de a vina lei dar li se interzicea vinatoarea cu soimi. Li se interzicea corespondenta cu rudele iar orice comunicare cu femeile, inclusiv cu mamele sau surorile era cu desavirsire prohibita. Orice abatere de la reguli era pedepsita cu excluderea din Ordin. Inca de la inceput, membii erau alesi dintre nobilii nascuti in familii onorabile, de bune moravuri, fara vreo ofensa grava la adresa legii sau moralei si sanatosi fizic si psihic. Noii membri ai acestei clase erau admisi fara a trece prin perioada de noviciat. Foarte curind insa, alte doua clase sociale au fost asociate cu calitatea de membru al Ordinului: clericii si servitorii.

Accesul nobilimii in Ordin a tins sa schimbe caracterul monahal si sa ii imprime o tendinta nu numai de secularizare dar si de internationalizare. Apoi incepem sa recunoastem o organizare moderna, cu un lider numit Mare Maestru. El avea in echipa ranguri de tip ministerial, cum ar fi maresali, un presedinte al consiliului de razboi, un Mare Perceptor, un trezorier al Ordinului, un stegar si un comandant al cavaleriei usoare. Organizatia incepea sa isi dovedeasca eficienta si si-a atras simpatia institutiei pap 838b13i ale.

Eugen al III-lea la 1148, Alexandru al III-lea la 1163 si Innocentiu al III-lea in 1209 au dat bule si edicte papale care au favorizat in permanenta Ordinul Templierilor. Aceste masuri favorabile au obligat Templierii la raspunsuri pe masura, in principal in ceea ce priveste innabusirea incercarilor de independenta a unor biserici locale. Dupa indeplinirea acestor sarcini, papalitatea a recompensat Templierii in 1266 prin acordarea unei bule care daruia indulgente speciale celor care faceau donatii Ordinului Templierilor.

Ca o consecinta imediata, Templierii au capatat un numar urias de cladiri de toate marimile in Ierusalim, Tripoli, Antiohia, Cipru, dar si in Occident. Aici, ei aveau paminturi intinse in Franta, Spania, Portugalia, Italia, Germania si Anglia. In toate aceste tari, Templierii si-au construit Temple proprii si s-au angajat in afaceri extrem de profitabile.

Ei au fost bancheri de virf la Paris si Londra. La Paris, Templierii aveau printre clienti nobili de mare influenta precum Blanche de Castilia, Alphonso de Poitiers sau Robert de Artois. Ordinul a furnizat ministri de finante pentru James Intiiul de Aragon si Carol Intiiul de Napoli. Cavalerul Templier Thierre de Geleran a fost consilier sef al lui Ludovic al Saptelea al Frantei iar Trezoreria Ordinului de la Paris era de fapt Trezoreria intregului regat al Frantei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.