Banca Centrala a Elvetiei

5x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.77

nivel: Facultate

Referat despre Banca Centrala a Elvetiei
Banca centrală se află în fruntea piramidei, coordonând întreaga activitate bancară având funcția de ”bancă a băncilor”. Are obligația implementării politicii monetare de bază. Băncile comerciale fiind principala sa clientelă. Toate celelalte bănci sunt obligate să-și deschidă conturi curente la banca centrală și să-și constituie la dispo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Banca Centrala a Elvetiei

Referat despre Banca Centrala a Elvetiei
Banca centrală se află în fruntea piramidei, coordonând întreaga activitate bancară având funcția de ”bancă a băncilor”. Are obligația implementării politicii monetare de bază. Băncile comerciale fiind principala sa clientelă. Toate celelalte bănci sunt obligate să-și deschidă conturi curente la banca centrală și să-și constituie la dispoziția acesteia rezerve minime obligatorii. Pe baza acestora banca centrală poate acorda băncilor comerciale credite de refinanțare.

Ea este banca care gestionează masa bănească, având rolul de bancă de emisiune, urmărind în permanență satisfacerea cererii de monedă cu bani de cont și bilete de masă. Aceasta deține monopolul asupra emisiunii. Oferă economiei bancnote ce întrunesc standarde ridicate pentru respectarea calității și a securității. Este de asemenea însărcinată de către Constituția federației cu sarcina de distribuire a monedei .

Banca centrală a Elveției are funcția de a regulariza și supraveghea industria bancară. Montarea ratei de interes oficială utilizată pentru administrarea inflației și rata de schimb a țării și asigurarea că această rată ia ca efect un mecanism politic divers. Supravegheză în mod sistematic plățile importante și sistemul de achitare a securității și ajută la formarea cadrului operațional pentru sectorul financiar. Supravegherea sectorului bancar elvețian e responsabilitatea Comisiei Federale a operațiunilor bancare elvețiene.

În vederea instrumentelor politicii monetare obișnuite, Banca Națională a Elveției poate achiziționa sau vinde, valută externă. Operațiunile de schimb valutar extern pentru politica monetară propune utilizarea contextului de intervenție a schimbului valutar extern pentru a influența rata de schimb a francului Elvețian împotriva valutei externe. Aceasta poate intra în schimbul de valută externă, funcție folosită din 2000 pentru nevoile politice monetare în circumstanțele excepționale. Politica de investire a Băncii Naționale a Elveției e bazată pe trei criterii: lichidități, performanță, reușite și siguranță. Actul nou al Băncii Naționale va mări posibilitatea investiției universale a Băncii Naționale a Elveției.

Anumite angajamente operaționale îndeplinite:
- eligibilitate valutară – securitatea trebuie să denomineze francul elvețian, dolarul american și euro sau lira sterlină
- angajamentele lichidității pentru securitate. Volumul minim pentru demonizarea securizată a francilor elvețieni este de 100 de mid.
Cerințele fundamentale pentru cei ce împrumută:
- sectorul public elvețian – Confederația Elvețiană, cantoane, municipalitatea elvețiană.
- Sectorul public extern – state federale, care aprovizionează întâlnirea cu o rată a cerințelor
- Organizații internaționale
- Bănci ipotecare

Categoria de garantare a eligibilității
Pentru a fi eligibili pentru includere în coșul Băncii Naționale, garantarea trebuie să fie un contract de poziție a profitului cu o rată a profitului fixă sau inconștientă, garant al contractului după exercitarea garanției ei sau a potenței înregistrării datoriilor bănești ale pieței. Contractele subordonate și a celor transformabile nu sunt eligibile.

Problema excluderii corespondenței . Banca Națională a Elveției nu acceptă securitățile corespondenților sau pe cele emise de persoanele sau companiile ce formează o entitate economică între corespondenți. O antrepriză e considerată a aparține aceleiași unități economice unde 20% sau mai mult din capital sau a dreptului de vot sunt păstrate. Această regulă nu se aplică și participanților băncilor ipotecare. Dacă e violată, Banca Națională a Elveției poate exclude temporar corespondentul de la operațiile politicii monetare.

Paza garantării eligibilității. Eligibilitate colaterală a sprijinului Băncii Naționale a Elveției e în principal depozitată cu cea a Securității Internaționale Elvețiană. În cazul siguranței externe, Banca Națională a Elveției permite paza peste granițe furnizării siguranței care sunt depuse depunătorilor centrali de garanție, internaționali sau băncilor centrale a statelor membre UE. Banca Națională a Elveției joacă rolul de bancher al Confederației și împreună cu autoritățile federale participă la colaborări internaționale monetare.

Cap 3. Obligațiile și țintele Băncii naționale a Elveției
Banca Națională a Elveției conduce politica monetară a țării ca o bancă centrală independentă. E obligată de Constituție și de lege (stat) pentru a acționa în concordanță cu interesele țării ca un întreg. Principala țintă este asigurarea stabilității prețului, ținând cont de dezvoltarea economiei. Pentru aceasta creează un mediu propice pentru creșterea economiei.

Stabilitatea prețului este o conduită importantă pentru creștere și prosperitate. Inflația și dezinflația sunt factorii inhibatori a deciziei producătorilor și consumatorilor; ei dezbină activitatea economică și pun dezavantajul pe o economie slabă. Banca Națională a Elveției echivalează stabilitatea prețului cu o creștere în indexul prețului național de consum cu mai puțin de 2 % pe an.

Asigurarea suplinirii de bani . Banca Națională a Elveției e încredințată cu privilegiul în semnării problemelor. Oferă economiei bancnote ce întrunesc standarde ridicate pentru respectarea calității și a securității. Este de asemenea însărcinată de către Constituția federației cu sarcina de distribuire a monedei . Tranzacții de plată (fără bani). În acest domeniu, Banca Națională furnizează servicii de valoare înaltă a plăților între bănci sunt stabilite în Cliringul Interbancar Elvețian (CIA), depozitele conturilor în sistemul via.

Investirea rezervelor internaționale. Banca Națională a Elveției administrează resursele internaționale. Ei asigură confidențialitatea cu francul elvețian, ajută la prevenirea și învingerea crizelor și pot fi utilizate pentru investiții în piața externă de schimb stabilitatea sistemului financiar. În cadrul sarcinii de stabilizare a sistemului financiar, Banca Națională analizează riscul surselor de conturi emanat din sistemul financiar. Supravegheză în mod sistematic plățile importante și sistemul de achitare a securității și ajută la formarea cadrului operațional pentru sectorul financiar. Supravegherea sectorului bancar elvețian e responsabilitatea Comisiei Federale a operațiunilor bancare elvețiene. Statistica Băncii Naționale a Elveției satisface diversele date statistice, remarcabile statistici bancare și bilanțul plăților.

Banca Națională a Elveției poate rezolva propria legătură a certificatelor de interes bănesc,poate accepta depozitele bănești făcând posibilă absorbția lichidităților excesive prin implementare de facilități de depozitare. Aceasta poate achiziționa și vinde securitatea categoriile francului elvețian pentru politica monetară pentru a influența ratele pe termen lung în situații excepționale. Banca Naționale este beneficiara unei transparențe în euro și în costurile tranzacțiilor scăzute. Stabilitatea financiară reprezintă o cheie esențială pentru funcționarea unei economii naționale și pentru efectele implementării politicii monetare.

Un sistem financiar al căror componente individuale , intermediari financiari și infrastructura pieței financiare trebuie să se dovedească șocurile puternice. Politica de investire a Băncii Naționale a Elveției e bazată pe trei criterii: lichidități, performanță, reușite și siguranță. Actul nou al Băncii Naționale va mări posibilitatea investiției universale a Băncii Naționale a Elveției. De aceea Banca Națională a Elveției va fi capabilă să-și adapteze profilul investițiilor pe nevoi. Banca Națională a Elveției și-a adoptat procesul de control al riscului și al investițiilor și și-a îmbunătățit contabilitatea către public.

Un sistem monetar omogen în Europa și un argument internațional monetar stabil va ajuta Elveția pentru a beneficia din recuperarea prezentă a lumii economice. Principalul scop al Băncii Naționale a Elveției este de a o aproviziona cu lichidități pentru sistemul bancar. Acesta este realizate prin cumpărarea de eligibilități colaterale pentru sprijinul Băncii Naționale a Elveției din partea corespondenților și aprovizionarea cumpărătorului cu echivalentul fondurilor ca o balanță a depozitelor bancare. Banca Națională a Elveției absoarbe surplusul de lichidități prin vânzări colaterale împotriva, balanței de depozite bănești.

Lichiditățile aprovizionate trebuie să acopere cel puțin 100% din eligibilitate sprijinului colateral al raportului Băncii Naționale a Elveției. Lichiditatea e creditată către contul CIA după concluzionarea tranzacției, atât timp cât ei aprovizionează suficiente securități pentru a adăposti tranzacția.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

E-referate.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat termenii si conditiile de utilizare pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles